• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Netwerk

NetwerkHet netwerk van Cloudhosting.nl is gevestigd in Amsterdam. Het is één van de meest stabiele netwerken die er momenteel beschikbaar is in Europa. Het is daarom ook een netwerk met een hoge snelheid en een hoge uptime. Deze hoge snelheid komt onder andere, doordat alles is aangesloten op een gigabit connectie of sneller. Cloudhosting.nl maakt dan ook gebruik van de beste netwerken die er beschikbaar zijn. Tevens kan, door de vele partners, het netwerk gemakkelijk en snel worden omgeleid, zonder dat u hier hinder van ondervindt.

Netwerktekening

NetwerktekeningHet netwerk van Cloudhosting.nl is uitgewerkt in een netwerktekening, zodat de verbindingen visueel zijn weergegeven. Op deze manier kan er duidelijk worden gezien hoe het netwerk verkeer zal lopen en worden tevens de opleidingen weergeven in het geval van een storing. Ook wordt een aantal van de leveranciers en transit providers weergegeven in de tekening hieronder.

Netwerkverbindingen

De glasvezelpaden die zijn aangelegd tussen BIT-1 naar Telecity en BIT-2 naar SARA zijn fysiek van elkaar gescheiden, zodat er geen problemen ontstaan op beide paden bij graafwerkzaamheden. Daarnaast zijn deze paden ingekocht bij verschillende leveranciers en is hier direct een goede SLA bij afgesloten. Ook is het netwerk zo aangelegd dat de buitenlandse verbindingen geen problemen zullen ondervinden als er in Amsterdam storingen zijn.

Internet Exchange

  • 40 Gbit - AMS-IX (Amsterdam)
  • 10 Gbit - DE-CIX (Frankfurt)
  • 10 Gbit - LINX (Londen)
  • 2 Gbit - LIPEX (Londen)
  • 100 Mbit - TorIX (Toronto)

Transit provider

  • 10 Gbit - Globalcrossing
  • 10 Gbit - Tiscali
  • 3 Gbit - Abovenet

De verbindingen tussen BIT en andere ISP’s worden op twee verschillende manieren gerealiseerd. Zo is er met de ISP’s in de nabije omgeving sprake van een directe verkeer uitwisseling, oftewel ‘peering’. Voor verbindingen van verder weg gelegen ISP’s wordt er gebruik gemaakt van tansit partners. Deze worden geselecteerd op de kwaliteit en reikwijdte van het netwerk. Voor elke verbinding zijn er tevens twee transit partners, zodat er bij uitval van een partner altijd alternatieven zijn.

Apparatuur

Door gebruik te maken van de DWDM techniek is het mogelijk om licht van verschillende golflengtes te sturen over dezelfde fibers. Over elke golflengte kan er 10Gb/sec aan dataverkeer worden verstuurd. De backbone van BIT heeft daarom op dit moment een maximale capaciteit van 160Gbit/sec.

Apparatuur BIT

Dit wordt allemaal in combinatie gebruikt met Extreme switches die het EAPS protocol gebruiken. Met dit protocol kan er uitval in de verbinding worden gedetecteerd en kan er direct worden overgeschakeld naar een ander pad. Hierdoor zullen klanten geen hinder ondervinden van uitval . De routing wordt verzorgt door meerdere Juniper M120 routers. Deze zijn redundant uitgevoerd, waardoor bij uitval het verkeer naar de andere router kan worden gerouteerd.

Innovatief en altijd up-to-date

OntwikkelingCloudhosting.nl is altijd aan het kijken naar nieuwe en betere netwerkmogelijkheden. Dit heeft als groot voordeel dat de kwaliteit en de service direct naar boven kunnen worden bijgesteld, zodra nieuwe technologieën en ontwikkelingen dit mogelijk maken. Daarnaast zorgt Cloudhosting.nl ook altijd voor een actief onderhoud van het huidige netwerk, waardoor u profiteert van een up-to-date, stabiel en snel netwerk.

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

330 beoordelingen

“Sinds ik overgestapt ben op Cloudhosting.nl heb ik geen last meer van downtime en is mijn website altijd snel. Betrouwbaarheid voor een betaalbare prijs.” – P. van der Doel

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties