• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

FAQ

Veelgestelde vragenCloudhosting.nl streeft erna om haar klanten zo optimaal mogelijk te adviseren en te informeren. De vragen die veel worden gesteld staan hieronder vermeldt, zodat u snel een antwoord kunt vinden op uw vraag. Zo weet u direct waar u aan toe bent bij Cloudhosting.nl en komt u nooit voor verrassingen te staan. Mocht u een vraag hebben die niet in de onderstaande lijst staat dan kunt u altijd contact opnemen. Één van de medewerkers van Cloudhosting.nl zal deze vraag op een snelle en deskundige manier beantwoorden.

 • Algemeen
  • Hoe zit het met de beveiliging van mijn cloud server? Tussen de verschillende virtuele server op de cloud van Cloudhosting.nl zit een standaard firewall die al het interne verkeer filtert. Hierdoor kan er geen connectie gemaakt worden met andere virtuele servers en kan het verkeer van andere gebruikers niet worden onderschept.
  • Ik snap niet hoe ik DirectAdmin, Plesk of cPanel moet installeren, kunnen jullie dit voor mij doen? Zodra u bij uw virtuele server één van deze diensten afneemt, kan dit door één van de medewerkers van Cloudhosting.nl op uw server worden geïnstalleerd. Voor de eerste installatie zullen hier geen kosten in rekening worden gebracht. Indien u uw configuratie verwijderd en een nieuwe server aanmaakt, zal er voor de nieuwe installatie het uurtarief in rekening worden gebracht.
  • Is mijn cloud server schaalbaar? De cloud servers in de cloud van Cloudhosting.nl kunt u volledig beheren in het controlepaneel. Hier kunt u snel en gemakkelijk uw server aanpassen. Uitbreiding van het geheugen kan hier direct worden doorgevoerd naar uw server, dit gebeurd met weinig tot geen downtime. Voor meer informatie over de uitbreidingen van Cloudhosting.nl kunt u hier kijken.
  • Kan ik ook een domeinnaam bestellen? Ja, bij Cloudhosting.nl is het mogelijk om een domeinnaam te bestellen. Deze kunt u los bestellen en afnemen voor de minimale periode van een jaar. Op onze domeincontrole pagina kunt u kijken of de door u gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.
  • Waar kan ik de gegevens van mijn cloud server vinden? De gegevens van uw cloud server kunt u vinden in het controlepaneel. Hier kunt u al uw cloud servers terug vinden en beheren. Daarnaast kunt u op de rest van de servicepagina al uw gegevens vinden, zoals de bestellingen en eventuele contracten.
  • Wat is het verschil tussen een cloud server en een dedicated server? Het verschil tussen een cloud server en een dedicated server is, dat u bij een dedicated server zelf de hardware moet aanschaffen of moet leasen. Bij een cloud server maakt u gebruik van de hardware die Cloudhosting.nl u biedt, om hier vervolgens een virtuele server op aan te maken die aan uw wensen en eisen voldoet. Voor een volledig overzicht van de voordelen kunt hier kijken.
  • Wat voor voordeel heb ik met een cloud server? Een virtuele server in de cloud van Cloudhosting.nl brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kunt u gebruik maken van de hardware die beschikbaar wordt gesteld, waardoor u zelf geen hardware meer hoeft aan te schaffen of te leasen. Daarnaast is een cloud server erg schaalbaar, hierdoor kunnen aanpassingen aan uw server snel en gemakkelijk worden doorgevoerd. Ook kunt u met een cloud server binnen 15 minuten online zijn. Voor meer voordelen van een cloud server bij Cloudhosting.nl kunt u hier kijken.
  • Welke betalingen accepteren jullie? Bij Cloudhosting.nl worden er op dit moment drie verschillende manieren van betaling geaccepteerd. U kunt gebruik maken van PayPal, iDeal en u kunt betalen d.m.v. overboeking. Hierbij zijn de betalingen met PayPal en iDeal direct, waardoor er geen vertraging is bij uw betaling.
  • Welke pakketten kan ik selecteren bij het aanmaken van een cloud server? Bij Cloudhosting.nl kunt u verschillende pakketten selecteren bij het aanmaken van een cloud server. Zo kunt u voor één van onze turnkey oplossingen kiezen. Dit biedt u de mogelijkheid om de server al direct met Joomla te installeren, zodat u nog sneller aan de slag kunt. Voor alle mogelijkheden kunt u hier kijken.
 • Public cloud
  • Hoe kan ik een VMware cloud server bestellen? Zodra u gebruik wilt maken van VMware kunt u een resource pool bestellen. Dit houdt in dat er ruimte voor u wordt gereserveerd. Zodra u de inloggegevens heeft ontvangen van het controlepaneel kunt u vervolgens zelf cloud servers aanmaken binnen de hoeveelheid resources die u besteld heeft.
  • Hoe kan ik kiezen voor een XEN cloud server of een VMware resource pool? Op de voorpagina van Cloudhosting.nl kunt u bij de configurator al kiezen voor XEN of VMware. Deze selectie kunt op de configuratiepagina altijd weer wijzigen als u toch voor een andere virtualisatie techniek wilt kiezen. U bent volledig vrij in de keuze die u maakt.
  • Hoelang duurt het voordat een XEN cloud server online is? Het bestellen van een XEN cloud server is een volledig automatisch proces. Na het bestellen kunt u direct een besturingssysteem kiezen en kunt u binnen 15 minuten online zijn met de server. Alle aanpassingen die u wilt in uw configuratie worden tevens automatisch doorgevoerd.
  • Hoelang duurt het voordat er gebruik gemaakt kan worden van een VMware resource pool? Zodra u een VMware resource pool bestelt zal deze door één van de medewerkers van Cloudhosting.nl worden aangemaakt. Zodra dit voltooid is ontvangt u uw VMware vSphere login, zodat u zelf cloud servers kunt gaan aanmaken binnen deze resource pool.
  • Hoeveel geheugen kan ik bestellen bij mijn VMware resource pool? Bij één resource pool is het mogelijk om tot 96 gigabyte te bestellen. Deze 96 gigabyte kunt u vervolgens gebruiken om meerdere cloud servers gebaseerd op VMware aan te maken.
  • Hoeveel geheugen kan ik bestellen bij mijn XEN cloud server? Bij een XEN cloud server is het mogelijk om 16 gigabyte te bestellen. Dit wordt vervolgens gebruikt voor één server.
  • Voor welke virtualisatie technieken kan ik kiezen? Bij de cloud servers in de public cloud kunt u kiezen uit VMware en XEN. Tijdens het bestellen van een server kunt u selecteren welke virtualisatie techniek u graag wenst. Dit geeft u weer een extra mogelijkheid om uw cloud server volledig te laten voldoen aan uw wensen.
  • Wat is een VMware resource pool? Een VMware resource pool is de ruimte die voor u wordt gereserveerd zodra u een bestelling heeft geplaatst. Zodra deze resource pool voor u is aangemaakt ontvangt u de inlog gegevens van het controlepaneel VMware vSphere, zodat u cloud servers kunt aanmaken van de resource binnen uw resource pool.
  • Wat voor een controlepaneel krijg ik bij een cloud server? Zodra u kiest voor een XEN cloud server is er een controlepaneel die speciaal is ontwikkeld voor Cloudhosting.nl. Zodra u inlogt op Cloudhosting.nl kunt u gebruik maken van dit controlepaneel, om zo eenvoudig en snel acties uit te voeren op uw Cloud server. Kiest u voor een VMware resource pool dan kunt u gebruik maken van VMware vSphere. Hier kunt u cloud servers aanmaken binnen de hoeveelheid resources die u heeft besteld.
 • Cloud controlepaneel
  • Is het mogelijk om een extra IP adres aan te vragen voor mijn cloud server? Bij Cloudhosting.nl is het mogelijk om een extra IP adres te bestellen. Na de bestelling kan dit in het controlepaneel worden aangegeven. Dit IP adres zal dan automatisch worden toegevoegd aan uw virtuele server.
  • Is het mogelijk om van Linux en Windows besturingssysteem te wisselen? Bij Cloudhosting.nl is het mogelijk om de huidige configuratie van uw virtuele server te verwijderen, zodat u daarna weer met een schone lei kunt beginnen. Het besturingssysteem kan dan weer opnieuw worden geselecteerd en dus kan ook de overstap van Linux naar Windows worden gemaakt of andersom.
  • Kan ik een server direct bestellen? Een cloud server bij Cloudhosting.nl kunt u direct bestellen, zonder dat u direct een contract afsluit. De server zal vervolgens volledig automatisch worden aangemaakt, zodat u deze binnen 15 minuten kunt gebruiken.
  • Kan ik gebruik maken van een controlepaneel om een webserver op te zetten? Cloudhosting.nl beschikt over een controlepaneel die speciaal is ontwikkeld voor cloud servers. Dit maakt het mogelijk om uw virtuele server gemakkelijk en snel te beheren, zonder dat u contact hoeft te zoeken met één van de medewerkers.
  • Wat voor een controlepaneel krijg ik bij een cloud server? Zodra u kiest voor een XEN cloud server is er een controlepaneel die speciaal is ontwikkeld voor Cloudhosting.nl. Zodra u inlogt op Cloudhosting.nl kunt u gebruik maken van dit controlepaneel, om zo eenvoudig en snel acties uit te voeren op uw Cloud server. Kiest u voor een VMware resource pool dan kunt u gebruik maken van VMware vSphere. Hier kunt u cloud servers aanmaken binnen de hoeveelheid resources die u heeft besteld.
  • Zijn er standaard besturingssystemen beschikbaar met eventuele programma's? Cloudhosting.nl heeft een grote variatie aan besturingssystemen die de klanten kunnen gebruiken voor de cloud servers. Dit betreffen zowel verschillende distributies van Linux als de verschillende varianten van Windows. Voor een volledige lijst van de besturingssystemen kunt u hier kijken.
 • Contract
  • Aan wat voor contract zit ik gebonden bij Cloudhosting.nl, met een cloud server? Bij Cloudhosting.nl heeft u met een cloud server geen contract. Hierdoor kunt u op elke gewenst moment de cloud server verwijderen, weer aanmaken en betaalt u alleen de momenten dat de server actief is.
  • Hoe werkt de betaling bij een cloud server? De betalingen van een cloud server worden volledig gedaan naar het verbruik van de server. Hierdoor betaalt u alleen de resources die zijn gebruikt, waardoor er een maximale kostenefficiëntie kan worden behaald. Elke maand dient u dus het verbruik van de vorige maand te betalen.
  • Hoe zit het met de bandbreedte die ik gebruik met mijn cloud server? De bandbreedte van Cloudhosting.nl gaat op basis van verbruik. Hierdoor betaalt u nooit meer teveel voor het gebruiken van een cloud server. Hierdoor kunt u een maximale kostenefficiëntie behalen met uw virtuele server. Elke maand zal het dataverkeer was is gebruikt worden gefactureerd.
  • Hoelang duurt het om een cloud server aan te maken en ook te gebruiken? Na het bestellen van een cloud server kunt u hier direct mee aan de slag. In het controlepaneel van Cloudhosting.nl kunt u vervolgens een besturingssysteem selecteren, zodat de server ook daadwerkelijk zal worden gecreëerd. Het proces van de bestelling tot het in gebruik nemen van de server, zal ongeveer 15 minuten in beslag nemen.
  • Is het mogelijk om een cloud server te testen? Zodra u een cloud server afneemt bij Cloudhosting.nl kunt u deze volledig testen. Door de configuratie te verwijderen, kunt u ook meerdere besturingssystemen uitproberen en uiteindelijk betaalt u dan alleen de momenten dat uw server actief was.
  • Kan ik up- en downgraden wanneer ik wil? Ja, het controlepaneel van Cloudhosting.nl biedt u de mogelijkheid om snel en gemakkelijk uw server te up- of downgraden.
  • Wanneer betaal ik mijn server? Uw server betaalt u elke keer aan het einde van de maand, zodat u alleen de gebruikte resources hoeft te betalen.
  • Welke contractperiodes zijn er bij een VMware resource pool? De contractperiodes bij een VMware resource pool beginnen bij één maand. Dit kan oplopen tot één jaar, afhankelijk van het geselecteerde aantal resources. Vanaf één maand voor 1 t/m 8 gigabyte geheugen. Zes maanden voor 8 t/m 16 gigabyte en voor alles hoger dan 16 gigabyte geldt er een minimale contractperiode van één jaar.
 • Omgeving
  • In welk datacenter staan jullie en is het wel veilig? Cloudhosting.nl is aangesloten bij meerdere netwerkcentra, zodat zij een goede kwaliteit kan garanderen. De hoofdlocaties zijn euNetworks te Amsterdam en BIT te Ede. Door voor meerdere datacentra te kiezen, kan er een goede snelheid en veiligheid voor uw data worden verzekerd. Voor meer informatie over onze datacentra kunt u naar de datacentra pagina gaan.
  • Op wat voor omgeving staat mijn cloud server? De cloud van Cloudhosting.nl staat op apparatuur met een topkwaliteit, van merken zoals Cisco en Dell. Ook wordt er gebruik gemaakt van een redundant uitgevoerd netwerk en maakt het controlepaneel van Cloudhosting.nl het mogelijk om uw server snel en gemakkelijk te beheren. Meer informatie over de omgeving van Cloudhosting.nl kunt u hier vinden.
  • Wat is de snelheid van het netwerk? Door gebruik te maken van apparatuur met een topkwaliteit kan het Cloudhosting.nl netwerk een goede snelheid leveren. Ook kan deze snelheid worden gegarandeerd, doordat alles is aangesloten op een één gigabit connectie of sneller. Meer informatie over het netwerk van Cloudhosting.nl kunt u hier vinden.
 • Over Cloudhosting.nl
  • Assisteren jullie ook bij het overzetten van websites, omgevingen en complexe oplossingen? Cloudhosting.nl kan de klanten bij het verhuizen van een website of een andere omgeving voorzien van advies,zodat deze verhuizing zo soepel mogelijk verloopt. Daarnaast kan Cloudhosting.nl bij complexe omzettingen ook de volledige verhuizing regelen. Dit kan in overleg met één van de medewerkers.
  • Geven jullie een uptime garantie? Cloudhosting.nl streeft ernaar om haar klanten een uptime garantie van 99,9% te bieden. Dit wordt gerealiseerd door onder andere een redundant netwerk. Voor meer informatie over ons netwerk kunt u hier kijken.
  • Hoeveel ervaring heeft Cloudhosting.nl in de hostingmarkt? Cloudhosting.nl is geen onbekende speler op de hostingmarkt. Sinds 2006 is zij actief en heeft daarom al ruime ervaring met het aanbieden van cloud servers. Hierdoor kunt u van een onafhankelijk en deskundig advies worden voorzien.
  • Kan ik bij Cloudhosting.nl gaan werken? U kunt altijd solliciteren bij Cloudhosting.nl. Dit kunt u doen door uw CV op te sturen naar info@cloudhosting.nl, met daarin ook een motivatie waarom u zou willen werken voor Cloudhosting.nl.
  • Met wat voor hardware en partners werken jullie? Cloudhosting.nl gaat alleen voor apparatuur met een topkwaliteit. Daarom wordt er onder andere gebruik gemaakt van merken als Cisco en Dell. Voor een volledig overzicht van de partners van Cloudhosting.nl kunt u kijken op onze partner pagina.
  • Wat biedt Cloudhosting.nl ten opzichte van andere cloud aanbieders? Cloudhosting.nl zorgt ervoor dat haar klanten een goed en onafhankelijk advies krijgen, zodat zij een oplossing krijgen die volledig aan hun eisen en wensen voldoet. Om de klant een deskundig en onafhankelijk advies te geven, staat er een deskundig team klaar die u altijd te woord kan staan om uw vragen te beantwoorden. Ook kunnen zij met u meedenken over een passende oplossing voor uw probleem.
  • Zijn de prijzen op jullie website inclusief of exclusief btw? Alle prijzen die worden weergegeven op de site zijn exclusief btw. Dit houdt in dat er uiteindelijk op de factuur nog 19% btw in rekening zal worden gebracht.

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

319 beoordelingen

“Ideaal, hoe makkelijk en eenvoudig ik nieuwe servers kan aanvragen voor klanten. Helemaal tevreden!” – K. Veenstra

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties