• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Wat is een VMware resource pool

Wat is een vmware resource poolWat is een VMware resource pool nou eigenlijk precies? Ik kan mij voorstellen dat de verschillen tussen onze Xen en VMware cloud oplossingen niet helemaal duidelijk zijn voor iedereen. Daarom wil ik graag even uitleggen wat de VMware resource pool is, om het gebruik ervan te verduidelijken. In de volgende blog zullen we wat meer gaan uitleggen over de tegenhanger Xen (geen licentie kosten), die bij ons ook beschikbaar is. Voor VMware is er sinds deze week een korting actief en deze week zullen we dan ook starten met een extra toelichting over VMware.

Wat is VMware:

VMwareVMware is de grootste leverancier van virtualisatie. Het is dan ook geen onbekende speler op het gebied van cloud computing. Bij Cloudhosting.nl kunt u zowel voor een public als voor een private cloud oplossing kiezen met VMware. De jaren ervaring zorgen ervoor dat er een betrouwbaar en snel product kan worden geleverd voor virtualisatie. U kunt ook eenvoudig upgraden en downgraden, wat u de kracht geeft om te groeien of te krimpen wanneer u dit wilt.

Door efficiënt gebruik te maken van de hardware en door een energie zuinige oplossing te leveren zijn de kosten per applicatie gereduceerd. Hierdoor kunt u veel kosten besparen en tevens klaar zijn voor de toekomst. VMware levert een zeer compleet product, waardoor u kunt genieten van vele functionaliteiten die niet altijd beschikbaar zijn met andere virtualisatie technieken. Zodra u kiest voor een VMware oplossing bij Cloudhosting.nl krijgt u toegang tot een eigen controlepaneel waar uw cloud servers kunnen worden beheerd.

Resource pool:

VMware vSphereDe resource pool van VMware biedt alle vrijheid om meerdere virtuele servers te draaien op de infrastructuur van Cloudhosting.nl. Daarbij kunt u zelf de servers en de volledige omgeving indelen naar uw eigen wens, daarvoor krijgt u toegang tot VMware vCloud Director, later in het verhaal vertel ik wat VMware vCloud Director is en ook is er een video te bekijken van dit product.

Cloudhosting.nl verzorgt de hardware van VMware omgeving en de virtualisatie. Ook wordt er monitoring verzorgt en u kunt zelf uw eigen servers aanmaken en indelen naar wens. Mocht u daar geen kennis van hebben dan bieden wij altijd de service om u daarbij te ondersteunen, zodat de juiste opstelling voor u wordt opgezet.

In het beheerpaneel VMware vCloud Director zijn een aantal zaken mogelijk. Hiervan kunt u hieronder een aantal voorbeelden vinden:

 Voordelen van vCloud Director:

 • Eenvoudig virtuele servers herstarten en uit- en aanzetten;
 • Mogelijkheid om een CD-ROM drive te koppelen aan uw aangemaakte virtuele servers;
 • Zelf alle grafieken van de processen die u wilt inzien in één overzicht bekijken;
 • Gebruik maken van vooraf aangemaakte besturingssystemen die u met enkele klikken kunt installeren;
 • Volledige toegang tot alle virtuele servers middels het console van de server;
 • Toegang tot alle data van de virtuele servers, waardoor u eenvoudig een kopie kunt maken van de virtuele servers.

 Voordelen van VMware:

 • Kosten verlagen door het consolideren van de infrastructuur en het leveren van middelen aan de interne organisaties, door bijvoorbeeld virtuele datacenters;
 • Strategische IT beslissingen worden niet langer begrensd door het gebruik van hardware of software op uw omgeving met VMware, u bent dus merkonafhankelijk geworden.
 • Geen investering in dure hardware maar gebruik maken van de hardware die Cloudhosting.nl in huis heeft. Maak namelijk gebruik van een SAN (Storage Area Network) oplossing die gebaseerd is op EMC storage;
 • VMware komt met samen met vSphere, VMware vMotion, DRS, HA en Fault Tolerance;
 • Zeer hoge beschikbaarheid van uw omgeving, alles is dubbel uitgevoerd en eenvoudig en snel uitbreidbaar;
 • Volledig af te stemmen op uw organisatie en in te delen naar eigen wens;
 • VMware blijft door ontwikkelen en met nieuwe functionaliteiten komen, groei daarom mee met de toekomst en maak altijd gebruik van de nieuwste technologie.

Video VMware vCloud Director:

Voor een oplossing op VMware verwijs ik u door naar de VMware pagina waar meer informatie over deze dienst te vinden is. Mochten er vragen zijn naar aanleiding van deze blog dan kunt u contact opnemen met ons. Daarnaast verwijs ik u hier graag even door naar de algemene VMware pagina, voor wat meer informatie over het product.

Geschreven door Robert Bolder op 29-09-2011 om 14:06

Meer blogs

Extra bescherming Joomla-websites » Lees meer
Extra bescherming WordPress-websites » Lees meer
Maak kennis met... Kevin Schouwenaar » Lees meer
Cloudhosting.nl en security » Lees meer
Wat kan je met DirectAdmin? » Lees meer

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

288 beoordelingen

“Door de SLA die ik bij mijn cloud servers heb afgenomen wordt het onderhoud volledig uit handen genomen.” – A. Cornelissen

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties