• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Deel 2/3 – De cloud van Cloudhosting.nl

De cloud van Cloudhosting.nlIn het vorige deel van de blog werd er over de cloud geschreven en wat hier nu allemaal mee mogelijk is. Met deze blog zal er wat dieper in worden gegaan op de public cloud van Cloudhosting.nl. Hier zal vooral de public cloud aanbod komen, omdat dit voor alle klanten hetzelfde functioneert. Een private cloud oplossing daarentegen kan voor elke klant volledig op maat worden gemaakt, waardoor elke situatie weer uniek is.

De public cloud van Cloudhosting.nl is volledig volgens het cloud computing principe opgezet. Dit houdt in dat u de server altijd kan upgraden of downgraden en u alleen betaalt voor de resources die u heeft gebruikt. Mede om deze reden worden veel van de prijzen van Cloudhosting.nl ook per uur aangegeven. Zo kunt u precies uitrekenen hoeveel het zou kosten wanneer u 72 uur van een server gebruik wenst te maken.

Wanneer u een Xen cloud server bestelt zal deze volledig automatisch worden aangemaakt in de public cloud. Hierdoor kunt u vaak al met 5 minuten aan de slag met uw server, afhankelijk van het besturingssysteem dat is gekozen. De installatie van bijvoorbeeld een Windows 2008 server kan mogelijk wat meer tijd in beslag nemen. Deze server verschijnt vervolgens op uw service pagina, waar deze volledig kan worden beheerd. De configuratie kan gemakkelijk en snel worden aangepast. Zo kan een server eenvoudig worden voorzien van 2 gigabyte extra geheugen,  of kan er meer processorkracht worden geselecteerd. Dit zal dan volledig automatisch worden doorgevoerd. Voor sommige wijzigingen is het wel mogelijk dat de server ook zal worden herstart.

Wanneer er ook back-upruimte is bestelt bij een server zal het ook mogelijk zijn om back-upschema’s in te stellen. Bij de schijven van de server kan er per schijf worden aangegeven of er een back-up van gemaakt dient te worden. Het instellen van schema’s is hierbij erg handig, omdat er dan volledig automatisch back-ups van uw server worden gemaakt. Als voorbeeld kan er één keer per dag een back-up worden gemaakt, waarbij de oude back-up telkens zal worden overschreven. Het is daarom meestal handig om 2 of 3 schema’s in te stellen van bijvoorbeeld één keer per dag, één keer per week en één keer maand. Er zijn dan altijd meerdere back-ups beschikbaar die kunnen worden gebruikt.

Een belangrijk onderdeel in het cloud computing principe is ook dat er zal worden betaald naar verbruik. Ook hier houdt Cloudhosting.nl rekening mee en hoe dit precies in zijn werk gaat zal in de blog van volgende week worden uitgelegd. De facturatie en de werking van het tegoed komt hier aan de orde.

Geschreven door Sven Buis op 07-09-2011 om 15:07

Meer blogs

Extra bescherming Joomla-websites » Lees meer
Extra bescherming WordPress-websites » Lees meer
Maak kennis met... Kevin Schouwenaar » Lees meer
Cloudhosting.nl en security » Lees meer
Wat kan je met DirectAdmin? » Lees meer

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

288 beoordelingen

“De cloud server die ik inclusief met SSL certificaat heb afgenomen bevalt goed. Alles was snel geregeld en aangevraagd en het cloud beheren werkt top.” – L. Kromdijk

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties