• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Deel 1/3 – Cloud, wat kun je ermee

Cloud, wat moet je ermeeCloudhosting.nl draait volledig om het aanbieden en verzorgen van cloud oplossingen. De vraag is alleen wat cloud oplossingen nu precies zijn en welke voordelen deze oplossingen bieden. Er zijn in de cloud vele mogelijkheden en daarom ook veel verschillende soorten diensten. Wij richten ons hier voornamelijk op het aanbieden van cloud servers en op het aanbieden van maatoplossingen in de cloud.

Met een cloud server beschikt u over een virtuele server waar alles op geïnstalleerd kan worden. De Xen cloud servers worden direct en volledig automatisch aangemaakt in onze public cloud. Zodra u een besturingssysteem selecteert zal deze worden aangemaakt voor u. Vervolgens kunt u na deze installatie zelf software gaan installeren, zoals bijvoorbeeld DirectAdmin. Hierbij zijn er ook templates beschikbaar waar u gebruik van kunt maken, zodat bijvoorbeeld Joomla  voor geïnstalleerd is en u hier direct gebruik van kunt maken. Wij bieden ook cloud servers in de public cloud aan op basis van VMware. Hierbij krijgt u een aantal resources waarbinnen u zelf één of meerdere virtuele servers kunt aanmaken.

De cloud biedt vele voordelen, omdat alle gegevens centraal zijn opgeslagen. Hierdoor heeft u overal toegang tot deze gegevens. Ook is het een flexibele oplossing, omdat u snel en eenvoudig de server kan uitbreiden. Dit hoeft u dan ook pas te doen zodra u ook meer resources nodig heeft. Dit zorgt voor een betaalbare oplossing.

In de komende twee weken zal er in onze blog meer worden uitgelegd over de public cloud. Hierbij zal er volgende week aanbod komen hoe de cloud servers werken bij Cloudhosting.nl. Hoe worden deze servers nu daadwerkelijk automatisch aangemaakt? En wat voor een mogelijkheden biedt ons controlepaneel. In de week daarna zal er aanbod hoe de facturatie wordt geregeld, zodat u nooit teveel betaalt voor uw server!

Geschreven door Sven Buis op 31-08-2011 om 16:24

Meer blogs

Extra bescherming Joomla-websites » Lees meer
Extra bescherming WordPress-websites » Lees meer
Maak kennis met... Kevin Schouwenaar » Lees meer
Cloudhosting.nl en security » Lees meer
Wat kan je met DirectAdmin? » Lees meer

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

288 beoordelingen

“Moest in het begin even wennen aan het daadwerkelijke verbruik, maar ben heel blij overgestapt te zijn naar de Cloud.” – P. van Dijk

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties