• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Cloudhosting.nl en security

Cloudhosting.nl securitySecurity is een hot item. Steeds meer nieuwsberichten steken de kop op over bedrijven waar frauduleuze SSL-certificaten worden uitgegeven. SQL-injectie op de website van een grote database-ontwikkelaar en ministeries welke informatie ‘uit laten lekken’ door computers aan de straat te zetten zonder de inhoud van de vaste schijven te scannen en te vernietigen.

Welke maatregelen zijn nou juist in de cloud belangrijk?

Security in de cloud omvat  verschillende “problemen”: de veiligheid van de aanbieder en de veiligheid van de klant. Vervolgens zijn er weer drie dimensies: “beveiliging en privacy”, het “nakomen van de maatregelen” en “wettelijke kwesties”. In deze blog gaan wij een aantal zaken aan de kant van de aanbieder verhelderen met voorbeelden van Cloudhosting.nl.

Om er voor te zorgen dat de opgeslagen gegevens veilig zijn, heeft Cloudhosting.nl nagedacht over een flink aantal zaken:

Dataprotectie – Om gegevens “veilig” te kunnen verklaren, is het belangrijk dat gegevens ook gescheiden van elkaar bewaard worden. Cloudhosting.nl heeft dan ook geen toegang tot de gegevens van klanten, zelfs niet op het allerhoogste niveau. Alles wordt versleuteld opgeslagen en ook is er op storage-niveau geen toegang tot de gegevens. Toegang tot de gegevens is dan ook alleen mogelijk vanaf de virtuele server zelf.

Fysieke en personele beveiliging – Bij de keuze voor bijvoorbeeld het datacentrum is het belangrijk dat er gekozen wordt voor een partij waarbij er duidelijke regels en procedures bestaan. In het geval van Cloudhosting.nl is er gekozen voor een partij met meerdere beveiligingsmaatregelen: een pasjessysteem, irisscanners en alleen bevoegd personeel heeft toegang tot de specifieke ruimte waar de apparatuur aanwezig is. Wanneer één van de zaken in de keten niet klopt, zal er dus geen toegang tot de apparatuur plaats kunnen vinden. Tevens wordt door ons datacentrum nauwkeurig bijgehouden wie er wanneer aangemeld is, wanneer deze persoon binnen is gekomen en wanneer de persoon ook weer vertrokken is. Zij zijn dan ook NEN-ISO/IEC 27001:2005-gecertificeerd.

Privacy – In een tijd waar “Big Brother is watching you” is het ook prettig om zeker te weten wat er met uw gegevens gebeurt. In het geval van Cloudhosting.nl is er gekozen voor een systeem waarin er enkel vanaf enkele gedefinieerde locaties toegang is tot de klantgegevens, en zal er nooit informatie aan derden worden verstrekt. Wanneer er toch zo’n verzoek geplaatst is, wordt er vriendelijk verzocht om de klant zelf contact op te laten nemen en wordt er zelfs contact opgenomen met de klant in kwestie om de informatie te verifiëren.

Bovenstaand zijn slechts een aantal zaken om rekening mee te houden in de cloud. Het grootste risico blijft echter de (eind)gebruiker zelf. Het zal u verbazen in hoeveel gevallen een systeem beheerder al een wachtwoord van een gebruiker kan krijgen door het simpelweg te vragen…

Geschreven door Kevin Schouwenaar op 16-11-2011 om 12:01

Meer blogs

Extra bescherming Joomla-websites » Lees meer
Extra bescherming WordPress-websites » Lees meer
Maak kennis met... Kevin Schouwenaar » Lees meer
Cloudhosting.nl en security » Lees meer
Wat kan je met DirectAdmin? » Lees meer

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

319 beoordelingen

“Onlangs heb ik meerdere fysieke servers overgezet naar één VMware resource pool, hierbij ben ik uitstekend geholpen door de mannen van Cloudhosting.nl!” – L. van der Velden

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties