• Informatie bekijkenWerkplek bestellen

Blog

BlogOp de blog pagina van Cloudhosting.nl worden de laatste ontwikkelingen van de hosting branche besproken. Daarnaast worden er ook ervaringen gedeeld  door de medewerkers van Cloudhosting.nl, zodat u beter op de hoogte bent van de zaken die spelen. Zo kan er bijvoorbeeld worden vertelt over een complex probleem dat is opgelost, of kan er worden gesproken over een nieuw platform dat is opgezet. Nieuwe functionaliteiten die worden ontwikkeld kunnen ook worden besproken, zodat u hier direct van op de hoogte bent en ook weet hoe er gebruik kan worden gemaakt van deze functionaliteit. Het is ook altijd mogelijk om zelf functionaliteiten aan te dragen bij Cloudhosting.nl. Hierbij zal er altijd worden gekeken of deze geïmplementeerd kunnen worden, waardoor iedereen zal profiteren.

Blog overzicht

Titel Datum
Extra bescherming Joomla-websites 19-06-2014 15:38

In het vorige blogbericht heeft u kunnen lezen dat Cloudhosting.nl WordPress-websites extra heeft laten beveiligen. Deze extra beveiligingsmaatregel gaat Cloudhosting.nl volgende week ook toegepast voor gebruikers met een Joomla-website. Bij Open Source software is er vaak sprake van diverse veiligheidsrisico’s en ook bij Joomla-websites komen deze regelmatig voor.

Extra bescherming WordPress-websites 02-04-2014 13:02

Eerder heeft u op Cloudhosting.nl kunnen lezen dat wij streven naar een sterk platform voor iedereen met een hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zijn wij ook constant bezig met het veiliger maken van onze dienstverlening en daarom is er per omgaande een extra beveiligingsmaatregel toegepast voor gebruikers met een WordPress website. Bij Open Source software is er vaak sprake van diverse veiligheidsrisico’s en vooral bij WordPress-websites komen deze regelmatig voor.

Maak kennis met... Kevin Schouwenaar 23-11-2011 15:37

In het eerste kwartaal van 2011 ben ik bij Cloudhosting.nl begonnen als systeembeheerder. De hostingbranche was een compleet nieuwe business voor mij en daarom heb ik de uitdaging ook met beide handen aangepakt. In het verleden heb ik vooral werkzaamheden uitgevoerd als systeembeheerder voor de kleine bedrijven. Gelukkig werd ik bij binnenkomst direct goed opgevangen door mijn collega’s wat als resultaat heeft dat ik tegenwoordig aardig mijn weg weet te vinden binnen ons bedrijf en de procedures hierin.

Cloudhosting.nl en security 16-11-2011 12:01

Security is een hot item. Steeds meer nieuwsberichten steken de kop op over bedrijven waar frauduleuze SSL-certificaten worden uitgegeven. SQL-injectie op de website van een grote database-ontwikkelaar en ministeries welke informatie ‘uit laten lekken’ door computers aan de straat te zetten zonder de inhoud van de vaste schijven te scannen en te vernietigen. Welke maatregelen zijn nou juist in de cloud belangrijk?

Wat kan je met DirectAdmin? 09-11-2011 11:53

Veel servers worden uitgerust met Apache, FTP-services en MySQL databases. Het is mogelijk om dit zelf allemaal op te zetten. DirectAdmin is hier juist op ingesprongen en zorgt dat al deze processen eenvoudig zijn te beheren op een cloud server. Het is namelijk vrij eenvoudig om domeinnamen en zodoende websites te koppelen aan de cloud server. U kunt zelf de server inrichten in combinatie met DirectAdmin of het door ons te laten verzorgen met een servicecontract.

Wat is een Xen cloud server 06-10-2011 11:35

Wat is een Xen cloud server nou precies en wat zijn de verschillen met VMware cloud servers. Graag leg ik wat basis principes uit over de cloud servers van Cloudhosting.nl. Als we het eerste, meest zichtbare verschil bekijken dan zien we dat Xen opensource is en VMware de betaalde versie is. Deze licentiekosten zijn ook zichtbaar in de prijs van de cloud servers. Xen is software die draait op een host-besturingssysteem die het mogelijk maakt om meerdere gast-besturingssystemen tegelijk op dezelfde hardware te draaien, waarbij VMware dezelfde methode hanteert.

Wat is een VMware resource pool 29-09-2011 14:06

Wat is een VMware resource pool nou eigenlijk precies? Ik kan mij voorstellen dat de verschillen tussen onze Xen en VMware cloud oplossingen niet helemaal duidelijk zijn voor iedereen. Daarom wil ik graag even uitleggen wat de VMware resource pool is, om het gebruik ervan te verduidelijken. In de volgende blog zullen we wat meer gaan uitleggen over de tegenhanger Xen (geen licentie kosten), die bij ons ook beschikbaar is. Voor VMware is er sinds deze week een korting actief en deze week zullen we dan ook starten met een extra toelichting over VMware.

Wat kan je met TurnKey? 22-09-2011 16:00

Lichter, kleiner, sneller en gemakkelijker is de formule achter de TurnKey Linux. Met de software is het sneller, makkelijker en beter om bepaalde applicaties te installeren op Linux besturingssystemen. U kunt eenvoudig, zonder problemen gebruik maken van deze TurnKey templates bij Cloudhosting.nl. Het biedt al snel een besparing van 45 minuten op open source software op de cloud machines. Wij hebben ervoor gezorgd dat u in enkele stappen bij het aanmaken van een server de templates van TurnKey kunt selecteren.

Deel 3/3 – Betaal nooit teveel! 15-09-2011 13:15

Cloud computing brengt vele voordelen met zich mee en één van de voordelen is dat u nooit teveel betaald voor uw server. Er kunnen veel kosten worden bespaard doordat er meerdere servers op dezelfde hardware kunnen worden aangemaakt. Daarbij kunt u wel genieten van de voordelen die een eigen server biedt. Cloudhosting.nl heeft hierin een systeem waarbij u alleen uw verbruik betaald.

Deel 2/3 – De cloud van Cloudhosting.nl 07-09-2011 15:07

In het vorige deel van de blog werd er over de cloud geschreven en wat hier nu allemaal mee mogelijk is. Met deze blog zal er wat dieper in worden gegaan op de public cloud van Cloudhosting.nl. Hier zal vooral de public cloud aanbod komen, omdat dit voor alle klanten hetzelfde functioneert. Een private cloud oplossing daarentegen kan voor elke klant volledig op maat worden gemaakt, waardoor elke situatie weer uniek is.

Deel 1/3 – Cloud, wat kun je ermee 31-08-2011 16:24

Cloudhosting.nl draait volledig om het aanbieden en verzorgen van cloud oplossingen. De vraag is alleen wat cloud oplossingen nu precies zijn en welke voordelen deze oplossingen bieden. Er zijn in de cloud vele mogelijkheden en daarom ook veel verschillende soorten diensten. Wij richten ons hier voornamelijk op het aanbieden van cloud servers en op het aanbieden van maatoplossingen in de cloud.

Introductie blog Cloudhosting.nl 26-08-2011 08:48

In onze eerste post op onze Cloudhosting.nl blog wil ik graag de mogelijkheid aangrijpen om ons voor te stellen. Momenteel heeft Cloudhosting.nl 7 man personeel , de onderneming bestaat  nu alweer 5 jaar sinds de oprichting op 18 augustus 2006.

Domeincheck

Controleer hier of uw gewenste domeinnaam nog vrij is voor registratie.

Recensies

Cloudhosting.nl kreeg van haar klanten een 8.9 als waardering.

Recensie
* * * * *

319 beoordelingen

“De VMware resource pool gebruik ik nu al enige maanden met veel plezier. De servers zijn stabiel en ik kan gemakkelijk mijn resources verdelen. Prima kwaliteit!” – H. Schreven

Geef uw beoordeling

Cloud server advies

Cloud server advies Wij zijn gespecialiseerd in het realiseren van hoge kwaliteit cloud server-oplossingen op maat. Vraag vrijblijvend een advies aan.

Neem contact op

Referenties

Cloudhosting.nl Referenties